روغن واسكازين خودرو، یکی از اساسی ترین نیاز های یک خودرو به منظور داشتن عملکرد مطلوب بوده و به روغنی اطلاق شده که در گیربکس و دیفرانسیل مورد استفاده قرار میگیرد. هدف استفاده از روغن واسکازین کاهش صدمات ناشی از فرسایش، فشار و گرما میباشد. مراکز فروش روغن واسکازین خودرو متعددی با توجه به اهمیت بسیار تعویض دوره ای روغن دنده ماشین، به فروش انواع روغن واسکازین باکیفیت ایرانی و خارجی میپردازند.
مشخصات روغن واسكازين خودرو
روغن واسکازین خودرو، روغن یا روان کننده ای دارای ترکیبات آلی گوگردی بوده که بویی مشابه بوی نفت داشته و اغلب به رنگ قرمز تولید میشود. روغن واسکازین یک روانساز است. روانساز به ماده ای گفته میشود که به منظور کاهش سایش بین دو سطح که در تماس با یکدیگربوده، به کار گرفته شده و در نتیجه اصطکاک را کاهش میدهد. به هنگام نیاز خودرو برای تعویض روغن واسکازین، این روغن بویی مشابه بوی روغن سوخته گرفته که همراه با تغییر رنگ روغن از قرمز به قهوه ای میباشد.
از مهم ترین مشخصات روغن خودرو میتوان به ویسکوزیته اشاره کرد. ویسکوزیته روغن، به معنای میزان مقاومت روغن در برابر جاری شدن است. غلظت بیش از حد روغن واسکارین خودرو، عبور روغن از درون موتور را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آن را دچار اختلال میکند. همچنین اگر غلظت روغن کم باشد، فشار وارده به دنده ها خنثی نشده و ادامه این روند منجر به فرسودگی قطعات متحرک میشود. در رابطه با غلظت مطلوب روغن واسکازین میتوان گفت که این روغن جهت خنثی کردن فشار، از غلظت بالا و گرانروی ناچیز برخوردار میباشد.
همانند روغن موتور، روغن واسکازین نیز به وسیله دو معیار کیفیت (API) و ویسکوزیته (گرانروی یا SAE) طبقه بندی میشود. به علت جلوگیری از بروز برخی مسائل و به منظور بهبود عملکرد روغن واسکازین، برخی مواد افزودنی را به آن می افزایند. افزودنی هایی به منظور کاهش نقطه انجماد روغن، نقطه سیلان روغن را کاهش داده؛ افزودنی های کاهنده اکسیداسیون و خوردگی، به منظور کاهش فرسودگی ناشی از واکنش های شیمیایی استفاده شده و همچنین افزودنی های ضد ترک و ضد سایش، به جهت حفاظت از قطعات خودرو به روغن واسکازین افزوده میشوند.
در اثر گذر زمان شاهد تغییراتی از قبیل دگرگونی رنگ، بو و میزان خلوص روغن واسکازین خواهیم بود. در صورتی که تخلیه ناخالصی یا تعویض روغن صورت نگیرد، نمیتوان از بروز آسیب های مالی و یا در مواردی آسیب های جانی، جلوگیری به عمل آورد. از این رو تعویص روغن واسكازين بصورت دوره ای میبایست بسیار مورد توجه قرار گیرد. کیفیت روغن واسکازین تحت تاثیر آلاینده های محیطی مانند گرد و غبار و کارکرد مداوم یا در مدت زمان طولانی خودرو در دماهای بالا و عوامل متعدد دیگری است.
باید توجه داشت همزمان با تعویض سیستم کلاچ خودرو، تعویض روغن واسکازین خودرو نیز میبایست صورت گیرد. به طور کلی از آن جایی که سیستم کلاچ خودرو به طور متوسط، پس از حدود 100 کیلومتر رانندگی ترکیبی (در شهر یا در جاده) نیاز به تعویض دارد؛ بنابراین پس از کارکرد خودرو در این مسافت، علاوه بر تعویض سیستم کلاچ، تعویض روغن واسکازین نیز الزامی بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
کاربرد روغن واسكازين خودرو
در زمینه موارد کاربرد روغن واسكازين، میتوان به کاربردهای زیر اشاره کرد:
1.بهبود کارکرد خودرو به وسیله افزایش عمر مفید قطعات خودرو
2. کاهش درجه حرارت و جذب گرمای ناشی از سرعت بالا و تماس سطوح
3. روان کاری چرخ دنده های موجود در جعبه دنده و بهبود حرکات مکانیکی
4. کاهنده اصطکاک و صدای قطعات خودرو
5. مقاوم در برابر تشکیل کف و درنتیجه بهبود فرآیند انتقال قدرت
6. پایداری در مقابل فشار، ضد سایش و ترک
7. حفاظت از قطعات، افزایش بازدهی و ممانعت از بروز تخریب زود هنگام
8. جلوگیری از بروز هزینه های مالی و اقتصادی ، آسیب و تلفات جانی
9. کاهش ضربات وارده به قطعات و کاهنده لرزش
نحوه تعویص روغن واسكازين
زمان نیاز به تعویض روغن واسکازین تابع عوامل متعددی از قبیل نوع روغن مورداستفاده در خودرو، نوع کارکرد آن، وضعیت آب و هوایی یا اقلیمی، میزان آلاینده های محیطی و نوع گیربکس خودروی شما میباشد. علاوه بر مشاهده تغییراتی که پیش از این اشاره شد؛ روش دیگری که برای تشخیص زمان تعویض روغن واسکازین خودرو میتواند موثر واقع شود، استفاده از یک میله و دستمالی به منظور مشاهده ناخالصی ها و آلاینده های موجود در روغن میباشد. اگر ویسکوزیته روغن خودرو بیش از 10 درصد تغییر داشته باشد؛ این تغییر نشان دهنده آن بوده که زمان تعویض روغن واسکازین خودروی شما فرا رسیده است.
برای تعویض روغن واسکازین خودروی خود، در گام نخست سینی نگهدارنده را در بخش زیرین خودرو در حالیکه به وسیله یک جک بلند شده قرار دهید و پیچ های زیر کارتل گیربکس را باز نمایید. سپس در مرحله زهکشی روغن، پس از آن که پیچ های یک طرف را باز شدند، سینی زاویه گرفته و روغن در سینی تخلیه میشود. پس از تخلیه کامل روغن و برداشتن سینی، پیچی که حدوداً ده میلی متری بوده را مشاهده میکنید که اگر باز شود، فیلتر را نیز میتوان برداشته و با فیلتری جدید جایگزین نمایید. از آن جایی که وظیفه فیلتر جذب براده های روغن بوده؛ تعویض فیلتر نیز همچون تعویض روغن خودرو، امری ضروری میباشد.
حجم روغن موردنیاز خودرو، با توجه به مدل آن و گنجایش مخزن تعیین میشود. میتوانید از اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای خودرو استفاده کنید و در غیر این صورت پیشنهاد میشود که از افراد متخصص یا مراکزی که در خصوص تعویض روغن واسکازین خودرو خدماتی را ارائه میدهند، کمک بگیرید. همچنین توصیه میشود برای ساکشن کردن روغن قبلی و خارج نمودن آن از گیربکس، فرآیند تعویض روغن را با استفاده از دستگاه انجام دهید.
پس از آن که مقدار تعیین شده روغن واسکازین تازه را در سوراخ گِیج کاپوت یا در صورت عدم وجود آن، به وسیله قیف گیربکس در خودرو ریختید، خودرو را روشن نموده و اجازه دهید تا اندکی کار کند. پس از آن میتوانید سطح روغن و نشتی های محتمل را بررسی نمایید.
شرکت پخش روغن واسكازين خودرو
مراکز و شرکت های متعدد پخش روغن واسکازین خودرو، به وسیله توزیع روغن های مرغوب داخلی و خارجی، به تامین نیازهای دارندگان خودرو برای تعویض دوره ای این روغن میپردازند. امروزه هر شرکت پخش روغن با بهره گیری از تجارب و با تلاش روزافزون به عرضه محصولات متنوع، استاندارد و متناسب با انواع خودرو های موجود پرداخته و با هدف رفع کامل نیازهای خریدان، بهبود کیفیت و عرضه محصولات خود با قیمت مناسب به مشتریان سعی بر این داشته که به توسعه پایدار دست یابد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.